Ik groeide op in het zonnige Zuid-Afrika in een klein plattelandse dorpje. Ik vond fotograferen altijd al leuk, als kind kreeg ik al mijn eerste camera, zo een ouderwetse met filmrolletje en een knop. Na een tijdje was ik toe aan een uitgebreider model, dus mijn camera verkocht, wat zakgeld bijgelegd en een camera met een ingebouwde flitser gekocht. Het was verre weg verwijderd van de compactcameras van tegenwoordig. Na deze proses een aantal keer herhaald te hebben had ik dan eindelijk een spiegelreflex camera met veel meer opties.

In 1998 ben ik naar nederland verhuisd. Hier was toen veel vraag naar mensen in de IT. Ik herinner me nog mijn eerste bezoek aan Keukenhof. Ze hadden daar een Orchideeen expositie, laat dat nou net mijn favourite bloem zijn. Als eerst ging ik dus naar de hal waar ze stonden, ik vond het geweldig. Helaas was dat nog voor de digitale tijdperk dus liep ik eerst een rondje om te genieten van al het moois. Daarna even mijn fotorolletjes geteld om te kijken hoeveel fotos ik kon maken, ik moest natuurlijk ook nog wat bewaren voor de rest van de tuinen. Na nog een rondje of 2 wist ik eindelijk welke orchideeen ik ging fotograferen.

Toen kwam het digitale tijdperk, eerst had ik een compacte camera, en kon ik eindeloos foto's maken, geen beperking meer door een kleine fotorolletje. Het was opeens mogelijk eindeloos te fotograferen en nieuwe technieken uit te proberen. Later kwam mijn eerste digitale spiegel reflex camera en inmiddels ben ik alweer een paar upgrades verder. En met alle mogelijkheden van de digitale fotografie is mijn passie voor het fotograferen alleen maar groter geworden.

Ik fotografeer naast portretten van mensen en dieren ook heel veel natuur en architectuur. Nachtfotografie is ook een van mijn favoriten. Heerlijk spelen met techniek en licht. Ik vind spontane foto's leuker dan stijve geposeerde studio foto's. De leukste foto's zijn vaak van de spontane momenten. De ondeugende blik of lachende ogen, of juist een boze blik of traan. Vaak hoor ik van klanten dat dat gewoon echt hun kind is. Het is zo een leuke gevoel iemand blij te maken met een leuke foto, een mooie herinnering aan een moment in het leven waar je nog lang van kan nagenieten.

Ik vind het ook leuk mijn kennis te delen dus in de toekomst komen er leuke workshops bij.

Mijn foto's zijn niet deel van het Publieke Domein. Alle foto's en teksten zijn het exclusieve eigendom van @ Lindie Allen en zijn beschermd op grond van internationale auteursrecht. Het downloaden, kopiƫren, reproduceren, manipuleren en gebruiken van deze foto's is alleen toegestaan na schriftelijke toestemming.